De « Allée des Arts », een verrassend geheel dat gigantisch veel werk heeft gevraagd, werd in 1969 toegevoegd aan de « stranding » van de Lydia dankzij de beroemde fotograaf en galeriehouder John Craven en is en blijft één van de belangrijkste kenmerken van de identiteit van Barcarès. Dit « Strandmuseum », met werken van vele gerenommeerde kunstenaars, is vandaag de dag nog altijd  » het langste openlucht museum van de wereld  » dat haar bekendheid voornamelijk te danken heeft aan de aanwezigheid van « het Schip », zoals de Lydia in deze zorgeloze jaren in heel Frankrijk genoemd werd. De huidige rehabilitatie gaat samen met de impuls die aan de wijk van de « Grande Plage » gegeven wordt dankzij de nieuwe carrière van de « Lydia ». Het museum en het schip zijn weliswaar verschillend maar vormen uiteindelijk één geheel. Beiden hebben in 2010 het  » Erfgoed van de xxe eeuw  » label ontvangen. le-lydia (4)

Een openlucht museum van openbare kunst werd in 1969 toegevoegd aan de « stranding » van de Lydia dankzij de beroemde fotograaf en galeriehouder John Craven en is en blijft één van de belangrijkste kenmerken van de identiteit van Barcarès.

Dit « Strandmuseum », met werken van vele gerenommeerde kunstenaars, is vandaag de dag nog altijd  » het langste openlucht museum van de wereld  » dat haar bekendheid voornamelijk te danken heeft aan de aanwezigheid van « het Schip », zoals de Lydia in deze zorgeloze jaren in heel Frankrijk genoemd werd. De huidige rehabilitatie gaat samen met de impuls die aan de wijk van de « Grande Plage » gegeven wordt dankzij de nieuwe carrière van de « Lydia ». Het museum en het schip zijn weliswaar verschillend maar vormen uiteindelijk één geheel. Beiden hebben in 2010 het  » Erfgoed van de xxe eeuw  » label ontvangen. Ontdek de Allee des Arts op uw eigen ritme dankzij de QR-codes die zich aan de voorkant van elk kunstwerk bevinden.

To improve your experience(experiment) as a user and increase the quality of our services we use cookies to realize statistics, integrate the sharing of the social networks and propose adapted offers to you. By continuing your browsing on this site, you accept the use of these cookies. Read more