Een gedeelte van het Etang van Salses-Leucate staat ingeschreven als natuurgebied voor de bescherming en de instandhouding van vogels, flora en fauna. De betrokken vogelsoorten vinden hier een plek om te nestelen, te paren en te overwinteren …

Met een oppervlakte van 5400 ha is ons kustmeer de grootste lagune van de Languedoc-Roussillon.

Verbonden met de zee door 3 kunstmatige vaarkanalen, met een gemiddelde diepte van 2 m, is het kustmeer weinig of niet betrokken bij de verschijnselen van verstikking van het water zoals die in sommige andere kustmeren bekend zijn.

Het dennenbos in de wijk de « Lido » ligt tussen binnenmeer en Middellandse Zee. Jong en oud kunnen hier lucht happen en sportief bezig zijn op de gesloten trimbaan van 2256 m lang.


De grijze duinen zijn van groot ecologische belang. U kunt in deze duinen karakteristieke botanische soorten vinden zoals de de anjers van Catalonië, de zeedruiven, de  » onsterfelijken van Stoechas » en vele anderen.


De witte duinen zijn het deel dat het dichtst in de buurt van het zeewater ligt en dus het meest gewaardeerd wordt door de toeristen want hier groeien de meeste badhanddoeken in de zomer.

Deze zone, zeer uitgestrekt en zeer kwetsbaar, wordt beschermd door houten schotten (ganivelles) om de verschillende essentiële plantsoorten zaols de euphorbe peplis (nationale bescherming) in stand te houden evenals andere duingrassen die het zand van onze sterk geërodeerde stranden vashouden (duinonkruid en oyat).

Afin d'améliorer votre expérience utilisateur et augmenter la qualité de notre service nous utilisons des cookies pour réaliser des statistiques, intégrer le partage des réseaux sociaux et vous proposer des offres adaptées. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de ces cookies. En savoir plus